Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αμερικής. Σύλλογοι δασκάλων, νοσοκομειακοί, λαϊκές συνελεύσεις και διάφοροι άλλοι φορείς καλούν σε συγκέντρωση προκειμένου, όπως λένε σε ανακοίνωσή τους, να εναντιωθούν στους «φασίστες που έχουν καταλάβει τον Άγιο Παντελεήμονα».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στα «πογκρόμ» αλλά και τις «επιθέσεις σε μαγαζιά μεταναστών» και λένε χαρακτηριστικά ότι «τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που κάνανε αυτά τα κτυπήματα είναι κίνδυνος για όλους τους κατοίκους, ντόπιους και μετανάστες».

Και για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, στέκονται στο τελευταίο θύμα μιας ακόμη ρατσιστικής επίθεσης. Σε αυτήν δηλαδή του αιγυπτιακής καταγωγής ανθρώπου που κινδυνεύει να χάσει την όρασή του όταν του επιτέθηκαν με αλυσίδες και σκυλιά στην Πλατεία Αττικής, την ώρα που κατέβαινε από το λεωφορείο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.