Τα χερσαία σύνορα τα οχύρωσαν, τα θαλάσσια όμως…SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας ενίσχυση του προσωπικού. Μιλώντας το e-evros.gr με τον πρόεδρο των Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη διευκρίνισε ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένο το λιμενικό για να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο. Μετά τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων από τόσους συνοριοφύλακες, λογικό είναι οι μετανάστες να στραφούν στα θαλάσσια σύνορα προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης υπηρετούν 67 λιμενικοί. Σε περίπτωση που σημειωθεί κύμα λαθρομεταναστών από τα θάλασσια σύνορα, οι λιμενικοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο.

Εν τω μεταξύ δεν τίθεται μόνο ζήτημα προσωπικού αλλά και εξοπλισμού.
Με δανεικά ακόμη και στο λιμενικό φροντίζει η πολιτεία να γίνεται η δουλειά της. Φαίνεται ότι το σκάφος που εδώ και μήνες αναμένεται να έρθει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης «έχασε το δρόμο» και τελικά οι λιμενικοί κάνουν τη δουλειά τους με δανεικό σκάφος.

Έχει μεταβεί στην περιοχή σκάφος από την Καβάλα προκειμένου να καλύπτονται οι έκτακτες ανάγκες. Όσο για το πότε θα μεταβεί το πολυαναμενόμενο σκάφος… άγνωστο προς το παρόν. Ωστόσο ο κ. Ζησίδη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες.