Πλατείες στο κέντρο της πρωτεύουσας που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσες να περπατήσεις ούτε και τη μέρα. Το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο τσαντών και κάθε ειδών αντικειμένων ενοχλούσε και έκανε όχι μόνο τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και τους περαστικούς αυτών των σημείων να ψάχνουν άλλα περάσματα για να φτάσουν στον προορισμός τους.

Πλατεία Βικτωρίας, πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας, πλατεία Κοτζιά, πλατεία Βάθης, πλατεία Θεάτρου. Σημεία -γκέτο της πρωτεύουσας, τα οποία μέχρι τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις επιχειρήσεις- σκούπα της Αστυνομίας, ήταν απροσπέλαστα.

Αυτές τις μέρες, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το newsbeast.gr, η εικόνα δε θυμίζει σε καμία περίπτωση αυτή που είχαμε όλοι συνηθίσει.

Έμπορους ναρκωτικών και βαποράκια να πουλάνε ναρκωτικά μπροστά στα μάτια των περαστικών. Παράνομους μετανάστες να πουλάνε λαθραία και να εξαφανίζονται σε κλάσματα δευτερολέπτων όταν εμφανιζόταν κάποια περιπολία της δημοτικής Αστυνομίας ή αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή. Χρήστες ναρκωτικών ουσιών να παραπαίουν ή ακόμη και πόρνες να προσφέρουν το αποστεωμένο κορμί τους για λίγα ευρώ.

Όχι ότι τώρα αυτά τα φαινόμενα έχουν εκλείψει αλλά δεν είναι τόσο φανερά καθώς καθημερινά γύρω από τις πλατείες αυτές γίνονται διαρκώς πεζές περιπολίες, υπάρχει πάντα στατική δύναμη της Αστυνομίας ενώ κατά τακτά χρονικά διαστήματα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιπολούν στις περιοχές αυτές.

Βέβαια, οι κάτοικοι μιλούν για ελλιπή αστυνόμευση, καθώς, όπως ισχυρίζονται, το βράδυ επικρατεί ο φόβος και ο τρόμος καθώς οι περιπολίες και οι πεζοπορίες σταματούν τη νύχτα. Και το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, είναι όταν πέφτει το σκοτάδι, να εμφανίζονται χρήστες ναρκωτικών, πόρνες και έμποροι στα στενά της Σωκράτους και των γύρω επικίνδυνων δρόμων της πρωτεύουσας.

Στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου σύχναζαν αλλοδαποί που διακινούσαν μπροστά στα μάτια περαστικών ναρκωτικά

Ακριβώς απέναντι από τη συγκεκριμένη πλατεία, βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο. Οι εργαζόμενοί του διαμαρτύρονταν για την εγκληματικότητα στην περιοχή

Πλέον, η πρόσβαση σε αυτή είναι πολύ πιο εύκολη

Με λίγη προσοχή οι κάτοικοι μπορούν να περάσουν από την πλατεία Βάθης

Έχουν απομακρυνθεί πλανόδιοι πωλητές από την πλατεία Βικτωρίας

Έστω και προσωρινά, όπως λένε, η εικόνα της πλατείας έχει αλλάξει

Σπάνιο αλλά υπάρχουν και παιδιά που παίζουν στην πλατεία Κοτζιά

Παρά την καλύτερη εικόνα της πλατείας Ομονοίας, οι χρησιμοποιημένες σύριγγες δεν απουσιάζουν

Από τα πιο επικίνδυνα στέκια της πρωτεύουσας