Για ακροδεξιό λαϊκισμό κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στην Ειδομένη.

«Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να κάνει επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη. Κατά τα άλλα, το κόμμα του οποίου ηγείται, κατηγορεί, εδώ και μήνες, την κυβέρνηση ότι δεν επαναπροωθεί πρόσφυγες στην θάλασσα, αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας. Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε νωρίτερα: «Αυτό που είδα σήμερα στην Ειδομένη είναι μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας, συνολικά.

Οι συνθήκες εδώ είναι απολύτως απάνθρωπες. Με 12.000 ανθρώπους σε συνθήκες πρωτόγνωρες, μέσα στη λάσπη, με λίγους εθελοντές, οι οποίοι παρέχουν τη βοήθειά τους, με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά προφανώς το μέγεθος του προβλήματος τους ξεπερνά.

Κάνω, και σήμερα, εδώ, μια ύστατη έκκληση στην Κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης αυτού του χώρου και μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε συνθήκες αξιοπρεπείς.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί σε περίπτωση που βελτιωθεί και λίγο ο καιρός. Θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί και πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν, το συντομότερο δυνατόν, σε άλλες δομές, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία τους. Λάβετε υπόψη ότι ο μισός πληθυσμός της Ειδομένης είναι μικρά παιδιά, τα οποία αρρωσταίνουν με πολύ μεγάλη συχνότητα».