Η ActionAid στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Δημιουργία κέντρων ημέρας και συγκρότηση ομάδων πληροφόρησης


ΕΛΛΑΔΑΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
16:38
24/09/2015
Η ActionAid στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέσβο
loading

Πρόγραμμα υποστήριξης των προσφύγων στη Λέσβο ξεκινάει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ActionAid.

Το ελληνικό γραφείο της ActionAid συνεργάζεται με τη διεθνή ομάδα άμεσης δράσης IHART (International Humanitarian Action and Resilience Team) της ActionAid International, που έχει μακροχρόνια εμπειρία στην αντιμετώπιση σοβαρών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως οι σεισμοί στο Νεπάλ και την Αϊτή, ο λιμός στην Ανατολική Αφρική και οι πλημμύρες στο Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.

les2

Η υποστήριξη προσφύγων στη Λέσβο θα επικεντρωθεί:

- στη δημιουργία ομάδων πληροφόρησης στα σημεία όπου καταγράφονται οι πρόσφυγες που θα στελεχώνονται από ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα τους (αραβικά, φαρσί, παστούν) παρέχοντας καθοδήγηση και στήριξη, ενώ ταυτόχρονα μια ομάδα θα μετακινείται για να εντοπίζει ανθρώπους που μόλις έφτασαν στο νησί. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί πολύγλωσσο υλικό (αφίσες και φυλλάδια) με χρήσιμες πληροφορίες για τους πρόσφυγες.

- στη στοχευμένη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, δηλαδή εγκύων γυναικών, μικρών παιδιών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ασθενών και τραυματιών με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

- στη δημιουργία δύο κέντρων ημέρας για γυναίκες και παιδιά, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να θηλάζουν, να αλλάζουν, να συζητούν με ασφάλεια

les3

Η ActionAid κάνει έκκληση για υποστήριξη του προγράμματός της με δωρεές στην ιστοσελίδα actionaid.gr/prosfyges-lesvos

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει