Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η σημασία της έρευνας στην κατάκτηση της δεύτερης γλώσσας για τη διδασκαλία και τους καθηγητές ξένων γλωσσών», που οργάνωσε το New York College σε συνεργασία με το University of Greenwich και τον καθηγητή dr. Alessandro Benati.

Ομιλητές από Ελλάδα, Βρετανία, Χονγκ-Κονγκ, Ισπανία, Ιταλία και Φιλανδία παρουσίασαν την έρευνά τους και τόνισαν τις συνέπειες που έχουν τα ευρήματα από το ερευνητικό πεδίο της ψυχογλωσσολογίας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε θέματα όπως μεθοδολογία, διδασκαλία γραμματικής, διόρθωση λαθών, δημιουργία συνθηκών για αλληλεπίδραση και διαπραγμάτευση του νοήματος και ανάπτυξη αποτελεσματικών διδακτικών εργασιών.

Το συνέδριο οργάνωσε το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Διδασκαλίας του New York College με επικεφαλής τις καθηγήτριες του τμήματος δρ. Σύλβια Καραστάθη και δρ. Μαρία Καμιλάκη.

Το συνέδριο εντάσσεται στις επιστημονικές δραστηριότητες του πρωτοποριακού Κέντρου Εφαρμοσμένης Έρευνας και Ενημέρωσης στη Γλωσσική Εκπαίδευση (CAROLE) του University of Greenwich.