Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Lorenzo Amberg, έδωσε διάλεξη στο New York College στο πλαίσιο του πρωτοποριακού κύκλου διαλέξεων «Το Ακαδημαϊκό Βήμα των Πρεσβευτών», με θέμα την ιστορία και τον ρόλο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη {ΟSCE}, καθώς και τη συμβολή της Ελβετίας στη διαχείριση διεθνών κρίσεων και την επίλυση διεθνών διαφορών.

O Πρέσβης επαίνεσε ιδιαίτερα τον ευεργετικό ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια στη συνταγματική ανάπτυξη της Ελβετίας. Στη συνέχεια της διάλεξης, οι δεκάδες φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις σχετικά με τα εξόχως ενδιαφέροντα θέματα που προέκυψαν από τη διάλεξη.

Τον Πρέσβη καλωσόρισε εκ μέρους του Προέδρου του New York College κ. Ηλία Φούτση, ο Αντιπρόεδρος του Κολλεγίου κ. Ν. Κατσαρός και ο Καθηγητής και Υπεύθυνος του κύκλου διαλέξεων κ. Π.Ι.Καραφωτιάς, ο οποίος παρουσίασε τον Πρέσβη στους φοιτητές και συντόνισε την εκδήλωση.

Ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Lorenzo Amberg, έδωσε διάλεξη στο New York College στο πλαίσιο του πρωτοποριακού κύκλου διαλέξεων «Το Ακαδημαϊκό Βήμα των Πρεσβευτών»



Ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Lorenzo Amberg, ο Αντιπρόεδρος του Κολλεγίου κ. Ν. Κατσαρός και ο Καθηγητής και Υπεύθυνος του κύκλου διαλέξεων κ. Π.Ι.Καραφωτιάς.