Φόβοι της ΑΣΠΕ για «μαϊμού πολύτεκνους φοιτητές»

Καλεί τον υπουργό Παιδείας να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20:02
01/10/2014
Φόβοι της ΑΣΠΕ για  «μαϊμού πολύτεκνους φοιτητές»
loading

Με επιστολή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων εκφράζει τους φόβους της για «μαϊμού» πολύτεκνους. Αφορμή γι’ αυτούς αποτελεί χωρίο της υπουργικής απόφασης που είναι υπό έκδοση και σύμφωνα με το οποίο οι πολύτεκνοι πρωτοετείς φοιτητές δεν απαιτείται να προσκομίσουν πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων αν και στην απόφαση γίνεται αναφορά στις διατάξεις του Νόμου 3454/2006, που αφορούν την απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας στους δικαιούχους από την ΑΣΠΕ.

Στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στη διάταξη του νόμου που ορίζει ρητά πως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής Αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος».

Το παραπάνω, σύμφωνα με την ΑΣΠΕ, φαίνεται να αγνοεί ο υπουργός Παιδείας καθώς όπως προειπώθηκε δεν απαιτείται πιστοποιητικό της.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι «ως δικαιολογητικό, προβλέπεται η προσκόμιση από τους πολυτέκνους μόνο του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να εμφανίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δήθεν πολυτέκνων που επιδιώκουν μετεγγραφή, αφού στην πραγματικότητα ο αριθμός των πράγματι πολυτέκνων θα είναι πολύ μικρότερος.

Η ΑΣΠΕ υπογραμμίζει ότι «ο Συνταγματολόγος υπουργός Παιδείας οφείλει να γνωρίζει πως δεν αρκεί να έχει κάποιος πολλά παιδιά για να χαρακτηρισθεί ως πολύτεκνος, όσο και αν είναι αυτά (4,6,8,10 κ.λπ.) αλλά μεταξύ των παιδιών αυτών πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα (4) που να έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και με τη μεθόδευση του κ. Υπουργού θα εμφανισθούν «μαϊμού» πολύτεκνοι γιατί μόνο το πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως δεν αρκεί και ούτε μπορεί να αποδείξει την πολυτεκνική ιδιότητα».

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί τις Πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει δημόσια την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση του Υπουργού, δεδομένου ότι αγνόησε παντελώς τις επισημάνσεις που έκανε έγκαιρα στον ίδιο η ΑΣΠΕ για το θέμα αυτό που ζητούσε συνάντηση μαζί του από αρχές του καλοκαιριού και παντελώς αγνοήθηκε. Όλο και κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται πόσο δίκιο η ΑΣΠΕ που φώναζε για συμπλήρωση Μηχανογραφικού φέτος στα τυφλά.

Τέλος η Ανώτατη Συνομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση επί του θέματος τόσο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ελέγχει τελευταία την εγκυρότητα των πιστοποιητικών και κόπτεται για διαφάνεια κ.λπ. όσο και της αρμόδιας Δ/νση Προστασίας της Οικογένειας του Υπ. Εργασίας.

Τέλος καλεί τον υπουργό Παιδείας να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους καθώς κλείνει το δελτίο τύπου γράφοντας: «Επιτέλους κ. Καθηγητά σεβαστείτε το Σύνταγμα και τους νόμους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει