Η Αιτωλοακαρνία και το Ηράκλειο πρωταθλητές των κενών στην πρωτοβάθμια

Τα κενά μετά τις αποσπάσεις ξεπερνούν τα 1000 στις δυο διευθύνσεις


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
18:27
01/09/2014
Η Αιτωλοακαρνία και το Ηράκλειο πρωταθλητές των κενών στην πρωτοβάθμια
loading

Τον αριθμό των κενών μετά τις αποσπάσεις έδωσαν σε δημοσιότητα οι δυο αιρετοί στο ΚΥΠΣΕ κ. Παληγιάννης και κ. Μπράτης. Μέσα από τα στοιχεία που παραθέτουν οι δύο αιρετοί γίνεται αντιληπτό το μεγάλο πρόβλημα των κενών που αντιμετωπίζουν τόσο τα δημοτικά όσο και τα νηπιαγωγεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι Ηράκλειο και Αιτωλοακαρνανία είναι οι δύο περιοχές με τα περισσότερα κενά καθώς αριθμούν 229 έκαστη. Τριψήφιο αριθμό κενών έχουν και τα Δωδεκάνησα με 188 ελλείψεις δασκάλων. 166 είναι τα κενά στις Κυκλάδες, ο ίδιος αριθμός στη Δυτ. Αττική ενώ τριψήφιο αριθμό κενών έχει η Ηλεία, η Λακωνία, το Λασίθι, ο Πειραιάς καθώς και η Ανατολική Αττική..

Νηπιαγωγοί

Μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών και στους νηπιαγωγούς καθώς τριψήφιο αριθμό κενών έχει η Αιτωλοακαρνανία με 128 κενά και το Ηράκλειο με 117. 91 κενά νηπιαγωγών έχουν οι Κυκλάδες και 66 η Δυτ.Αττική.

Ειδικότητες

Εκτός από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς κενά υπάρχουν και στις ειδικότητες. Η περιοχή με τα περισσότερα κενά για τους καθηγητές αγγλικών είναι ο Πειραιάς με 91 και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 53 ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές με διψήφιο αριθμό κενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κοινές ειδικότητες, όπως αναφέρουν οι δυο αιρετοί τα κενά είναι λιγότερα επειδή αποσπάσθηκαν εκπαιδευτικοί της Δ.Ε. στην Π.Ε.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι πολλά κενά έχουν και οι θεατρολόγοι καθώς μόνο στη Β Αθήνας τα κενά φθάνουν τα 66 ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών και στους καθηγητές της πληροφορικής.

ΚΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

229

128

139

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

229

117

219

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

166

91

108

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει