Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

Απευθύνεται σε νέους 18 έως 20 ετών


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
16:27
31/07/2014
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη
loading

Στη Θεσσαλονίκη επεκτείνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο το θεσμό της διττής εκπαίδευσης, καθιερώνοντας από το φθινόπωρο του 2014 το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 60 θέσεων για νέους 18 έως 20 ετών, στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων.

Το επιτυχές μοντέλο διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, με τρία τμήματα σε Αθήνα και Κρήτη, που έχουν οργανωθεί σε γερμανικά πρότυπα, με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, της DEKRA Akademie και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ανάλογης υποστήριξης θα τύχει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο τμήματα Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ. Αθανάσιος Κελέμης, «η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας. Η άριστη κατάρτιση των μαθητών και η ποιοτική -επαγγελματικά- εκπαίδευση αποτελούν τον απώτερο σκοπό του έργου».

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι: «Η άρτια συνεργασία των αρμόδιων φορέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία διασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία της διττής εκπαίδευσης, που σκοπό έχει να αποτελέσει μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει