Επιτυχής η πρεμιέρα της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’ Λυκείου

Υπουργείο Παιδείας: Το σύστημα ανταποκρίθηκε ακόμη και στις ώρες υψηλού φόρτου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:26
29/05/2014
Επιτυχής η πρεμιέρα της Τράπεζας Θεμάτων για την Α' Λυκείου
1
loading

Επιτυχής ήταν η πρεμιέρα της χρήσης της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου. Όπως τόνισαν πηγές του υπουργείου Παιδείας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σύστημα ανταποκρίθηκε ακόμη και στις ώρες υψηλού φόρτου και η κλήρωση των θεμάτων πραγματοποιήθηκε κανονικά στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων.

Σε όλους τους τύπους λυκείων της χώρας πραγματοποιήθηκαν 1.942 εξετάσεις μαθημάτων.

Δεύτερη κλήρωση έγινε σε μόλις έξι σχολεία, τα οποία είτε είχαν καταχωρίσει ανεπιτυχώς, είτε δεν είχαν καταχωρίσει καθόλου το Πληροφοριακό Σύστημα Προγραμματισμού Εξετάσεων.

Όπως έγινε γνωστό, σε τέσσερις περιπτώσεις είχε καταχωρισθεί λανθασμένη ώρα κλήρωσης.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η εξάλειψη του φαινομένου των προαγωγικών εξετάσεων «πολλαπλών ταχυτήτων».

Από την Τράπεζα Θεμάτων κληρώθηκε το 50% των ερωτημάτων στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι περίπου 80.000 μαθητές της Α’ Λυκείου.

Ο βαθμός που θα αποσπάσουν στο τέλος των εξετάσεών τους θα συνυπολογιστεί σε μικρό ποσοστό στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι όλα τα θέματα της Τράπεζας είναι διαθέσιμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην ιστοσελίδα http://exams-repo.cti.gr.

Η Τράπεζα θα εμπλουτιστεί τον Σεπτέμβριο με νέα θέματα, ενώ την ίδια περίοδο θα δημοσιοποιηθούν τα θέματα της Β' Λυκείου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αθάνατα ΜΜΕ

    Το αν ήταν επιτυχημένη ή όχι θα το δείξουν τα γραπτά όταν διορθωθούν όπως επίσης και το πόσο θα ανέβουν τα φροντιστήρια από το Σεπτέμβριο....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει