Λήγει στις 31 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα του 2014. Το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην πληρωμή του επιδόματος στους δικαιούχους ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τους 46.556. Για τη χορήγηση του επιδόματος ισχύουν ακαδημαϊκά και οικονομικά κριτήρια.

Θυμίζουμε ότι δικαίωμα αίτησης έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, σπουδάζουν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και είναι είτε πρωτοετείς κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 είτε διανύουν βασικό έτος σπουδών (έως και 4ο έτος ή 6ο έτος μόνο για την Ιατρική) και πρέπει να έχουν περάσει το ήμισυ των μαθημάτων τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 ευρώ) προσαυξημένο κατά τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 ευρώ) για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία οι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρουν και στην αναλυτική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.