Το μέλλον των 212 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά η επαναπρόσληψή τους έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα αποφασιστεί στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των 212 εκπαιδευτικών, οι έμειναν χθες ως τις 2 τα ξημερώματα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ- ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους, ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση, καθώς έχουν «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως ο κ. Αρβανιτόπουλος τους είπε σήμερα, ότι θα συζητήσει το θέμα τη Δευτέρα σε συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκπαιδευτικοί χθες έμειναν επί ώρες στο υπουργείο Παιδείας μετά από άλλη συνάντηση που είχαν με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ στον χώρο έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά αποχώρησαν στις 2 τα ξημερώματα καθώς ορίστηκε η σημερινή συνάντηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.