Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη αναμένεται να έχει σε λίγη ώρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συνεχίζοντας τις συναντήσεις που άρχισε από χθες με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων κι ενώ το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ περνούν τη Δευτέρα στη 12η εβδομάδα λουκέτου.

Στις 14:00 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη ενώ χθες είδε τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη με τα διαδοχικά ραντεβού του υπουργού με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο στις 10:00, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου στις 12:00 και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη στις 14:00.

Πάντως οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ και το Πολυτεχνείο εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, «εγκαινιάζοντας» τη 12η εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους κατά της διαθεσιμότητας.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Ιδρυμάτων διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό. «Κανένας διάλογος μέχρι την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της Ομοσπονδίας.