Με τη συνάντησή του με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Γιάννη Μυλόπουλου σήμερα στις 13:00 συνεχίζει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τις επαφές που άρχισε από την προηγούμενη εβδομάδα- και συνέχισε μέσα στο Σαββατοκύριακο-  με τους Πρυτάνεις προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια.

Πάντως η Σύγκλητος του πολυτεχνείου που συνεδρίασε χθες ζήτησε την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα. Στην απόφαση επισημαίνεται για ακόμη μια φορά ότι «με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει» και ότι η Σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Στα δύο Ιδρύματα, Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία από σήμερα, μπαίνοντας στη 12η εβδομάδα του «λουκέτου» στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, συμβολική αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος για σήμερα, τονίζοντας πως η διαθεσιμότητα «πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του».