Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις στα σχολεία. Για το θέμα των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Ο Θέμης Κοτσιφάκης είπε ότι υπάρχει οργή για όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν.

«Ακόμα δεν έχουν γίνει οι υπηρεσιακές μεταβολές. Βλέπουμε ότι θα υπάρχει αγωνιστική διάθεση. Η μορφή που έχει επιλέξει ο κλάδος, είναι ότι κάθε τέλος της βδομάδας θα συζητά και θα προχωρά», είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων είπε: «Οι καταλήψεις δεν εξαρτώνται από τους εκπαιδευτικούς. Το θέμα της υποκίνησης το λένε πάντα όταν υπάρχει κινητοποίηση».

Ο κ. Κοτσιφάκης πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σαφές ότι υπάρχουν λύσεις αλλά πολλές λύσεις κρύβονται. «Πρέπει και σε περίοδο κρίσης από την 1η του μήνα να αρχίσει η ενισχυτική διδασκαλία», σημείωσε και τόνισε: «Οι παράγοντες της παραπαιδείας είναι το εξεταστικό σύστημα. Εάν υπήρχε ενισχυτική διδασκαλία, δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα».

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα των διοικητικών υπαλλήλων. Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχουν πανεπιστήμια πλήρως υποστελεχωμένα, υπάρχουν και πανεπιστήμια που ενδεχομένως να έχουν και πλεονάσματα.