Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, η Ημερίδα με θέμα «Πολύτροπος Ηγέτης: Τα Μυστικά της Επιτυχίας των Στελεχών σε Ταραγμένους Καιρούς», στην κατάμεστη Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, με την επίσημη υποστήριξη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Η Ημερίδα άνοιξε με την τοποθέτηση του Δρ. Χρήστου Διαμαντόπουλου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον  Υφυπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, το Γενικό Διευθυντή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, κ. Αργύρη Τζικόπουλο και τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College, κ. Ηλία Φούτση.

Ακολούθησε η Κεντρική Ομιλία του Καθηγητή και Πρύτανη του New York College, κ. Δημήτρη Μπουραντά, οποίος παρουσίασε και ανέλυσε για πρώτη φορά την “Πολυτροπία” η οποία αποτελεί την πλέον κρίσιμη ικανότητα των στελεχών για να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες προκλήσεις όπως είναι η αβεβαιότητα, η πολυπλοκότητα, ο ανταγωνισμός, η διαφορετικότητα, η συνεχής αλλαγή, τα παράδοξα και οι αντιφάσεις.

Για όλα τα παραπάνω ο κος Μπουραντάς άντλησε μαθήματα από τα έργα του Ομήρου και άλλων αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, τα οποία θα συνδυάστηκαν με έννοιες όπως  ambidexterity, versatility και resourcefulness, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο κοινό.

Ο Πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντάς εστίασε στις σύγχρονες προκλήσεις που συνθέτουν τους ταραγμένους καιρούς και τους κρίσιμους παράγοντες διαρκούς επιτυχίας των Επιχειρήσεων και των Οργανισμών, στις Υπευθυνότητες και τους Ηγετικούς Ρόλους, στις Αρετές και Ικανότητες που απαιτούν οι σύγχρονες προκλήσεις και στην «Πολυτροπία» ως την πλέον κρίσιμη ηγετική μετα-ικανότητα.

Τη συζήτηση συντόνισε με απόλυτη επιτυχία ο Δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, ο οποίος κρατούσε συνεχώς σε εγρήγορση το κοινό με τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις του και δέχτηκε εξαιρετικά κολακευτικά σχόλια για την παρουσία του.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του κ. Μπουραντά ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και η Ημερίδα έκλεισε με την υπόσχεση της συνέχισης των ακαδημαϊκών δράσεων του New York College στο προσεχές μέλλον.