Οι σπουδές για τους περισσότερους νέους αποτελούν ένα μεγάλο δίλημμα ως προς την επιλογή του κλάδου που θέλουν να ακολουθήσουν προκειμένου να πετύχουν μία καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ανερχόμενος, με μεγάλη ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας είναι ο κλάδος της εργοθεραπείας, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο τομέα των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ, έχουν γράψει ιστορία στον τομέα εργοθεραπεία. Έχουν φοιτήσει χιλιάδες φοιτητές στην σχολή, υπό την επίβλεψη ενός εξαιρετικού εκπαιδευτικού δυναμικού από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Θες να γίνεις και εσύ βοηθός εργοθεραπευτή; Σπούδασε στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ!

Γιατί να το επιλέξεις;

Στην εποχή μας οι προοπτικές εργασίας στον τομέα εργοθεραπείας είναι ευοίωνες και σε πολλές περιπτώσεις οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ένα από τα βασικότερα κίνητρα των υποψηφίων επίσης είναι ότι μέσω του πτυχίου από το ΙΕΚ ΣΒΙΕ μπορούν να αναζητήσουν και εργασία στο εξωτερικό.

Οι σπουδές του τμήματος Εργοθεραπείας καλύπτουν το γνωστικό αντικείμενο που αφορά την μελέτη των λειτουργικών ενασχολήσεων του ατόμου όσον αφορά στην αυτοσυντήρηση, την παραγωγικότητα και την εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου προκειμένου να κατακτηθεί ένα πολύ καλό επίπεδο συνολικής λειτουργικότητας και συμπεριφοράς που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σπουδές, οι απόφοιτοι μπορούν να βρουν θέση εργασίας, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως βοηθοί των εργοθεραπευτών, στελεχώνοντας επιστημονικές ομάδες σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, ιδιωτικούς φορείς υγείας και όλων των βαθμίδων περίθαλψης.

Ένας απόφοιτος ΙΕΚ Εργοθεραπείας μπορεί να δουλεύει με ανθρώπους κάθε ηλικίας με κινητικές δυσλειτουργίες που δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν εύκολα στην καθημερινότητά τους. Ο βοηθός εργοθεραπευτή μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε κάθε παιδί και ενήλικα προκειμένου να έχει ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα και να μην περιορίζεται.

Ενημερωθείτε εμπεριστατωμένα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα για την ειδικότητα του εργοθεραπευτή και για κάθε ειδικότητα που σας ενδιαφέρει. Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε αυτόματα σε όλους τους τομείς των σπουδών.