Οι πιο σύγχρονες σπουδές ΜΜΕ είναι στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Βρες μια θέση στο δυναμικό χώρο της επικοινωνίας με τη σιγουριά που σου προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:22
20/08/2018
Οι πιο σύγχρονες σπουδές ΜΜΕ είναι στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
loading

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει άρδην το χώρο των ΜΜΕ, με το τοπίο της Δημοσιογραφίας να εξελίσσεται συνεχώς και με γρήγορους ρυθμούς.

Η digital ενημέρωση, ψυχαγωγία και επικοινωνία έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των Media κι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τον σύγχρονο επαγγελματία, που ξεκινά τις σπουδές του σήμερα.

Οι ψηφιακές εκδόσεις αντικαθιστούν ήδη ή συνοδεύουν τα έντυπα, η τηλεόραση τείνει να γίνει μια συσκευή monitor που προβάλλει θεματικό περιεχόμενο και το ραδιόφωνο αργά ή γρήγορα από τα FM κι εσχάτως το DAB θα καταλήξει αποκλειστικά στο web περιβάλλον.

Οι μελλοντικοί επαγγελματίες των ΜΜΕ μπορεί να σπουδάσουν στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Δημοσιογραφία, Αθλητική Δημοσιογραφία και Ραδιοφωνική Παραγωγή μαθαίνοντας να μεταφέρουν την είδηση, την άποψη αλλά και να δημιουργούν περιεχόμενο για τα ψηφιακά μέσα.

Μπορούν ακόμη να σπουδάσουν Σκηνοθεσία, Εικονοληψία και Μοντάζ παρακολουθώντας έναν πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο που περιλαμβάνει τόσο  το θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο, όσο και την Επαγγελματική Κατάρτιση με όρους και συνθήκες της αγοράς του 2018.

Στον Τομέα ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 οι σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών στις παραπάνω ειδικότητες δίπλα σε καθηγητές - επαγγελματίες της αγοράς, που μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους στις αίθουσες θεωρίας και στα σύγχρονα εργαστήρια – studio του Τομέα.

Παράλληλα, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργούν δύο web ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Delta Music με αποκλειστικά μουσικό περιεχόμενο και το Delta Web Radio που φιλοξενεί τις εκπομπές των σπουδαστών από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και την Καλαμάτα.

Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας συνεργάζονται με τους σπουδαστές Σκηνοθεσίας, Εικονοληψίας, Μοντάζ και Ηχοληψίας στο πλαίσιο των τηλεοπτικών παραγωγών του Τομέα, δημιουργώντας πρωτότυπο περιεχόμενο ντοκιμαντέρ, εκπομπών magazino, αθλητικών εκπομπών και τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Το περιεχόμενο προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στο YouTube κανάλι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Οι παραγωγές γυρίζονται με Ultra High Definition cameras της Sony και της Blackmagic, ενώ το μοντάζ και η τελική επεξεργασία γίνεται στο τελευταίας τεχνολογίας Post Production εργαστήριο του Τομέα.

Με τις σύγχρονες Αίθουσες Θεωρίας και Υπολογιστών οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα στην Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία, τη δημιουργία Digital Content, το Δημοσιογραφικό Λόγο, τις Τεχνικές Συνέντευξης και σε όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων ΜΜΕ.

Από φέτος έχουν την επιπλέον δυνατότητα συνέχισης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Web & Social Journalism» που λειτουργεί αποκλειστικά από τον εκπαιδευτικό όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών δημοσιογραφίας αλλά κι επαγγελματίες των ΜΜΕ που θέλουν να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ανανεώνοντας κι ενισχύοντας τις γνώσεις και το βιογραφικό τους.

Η ομάδα των καθηγητών του Τομέα ΜΜΕ στελεχώνεται από έμπειρους επαγγελματίες στον χώρο των Media με πολυετή καριέρα στον χώρο και με επικεφαλής τον τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό παραγωγό και Διευθυντή της Σχολής ΜΜΕ & Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Χρήστο Κιούση.

Μέσα από μια διαδρομή 48 χρόνων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας και στον χώρο των Media. Έχει επενδύσει σημαντικά σε επίπεδο εκπαιδευτικού προσωπικού, τεχνικών υποδομών, εγκαταστάσεων και προσφερόμενων ειδικοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να σπουδάσουν τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας.

Όλο το φάσμα των σύγχρονων επαγγελμάτων καλύπτεται από τους 12 τομείς σπουδών που λειτουργούν.

Οι σπουδαστές έχουν επίσης το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma – Επιπέδου 7 από το διεθνή φορέα Πιστοποιήσεων LRN, κάνοντας level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργεί πρωτοποριακά από το 1996 παρέχοντας σε σπουδαστές και απόφοιτους ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα, που αφορούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία, αλλά και συνεχή υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του το Γραφείο Σταδιοδρομίας έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, για την άμεση απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων όλων των κλάδων.

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός, που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει