Συγκροτούνται δύο υποεπιτροπές για θέματα εκπαίδευσης

Την απόφαση έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:36
16/12/2015
Συγκροτούνται δύο υποεπιτροπές για θέματα εκπαίδευσης
loading

Τη συγκρότηση δύο υποεπιτροπών, που θα εργαστούν για τα θέματα που αφορούν τις πολιτικές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αποφάσισε την Τετάρτη η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την τρίτη συνεδρίασή της με αντικείμενο τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

Ειδικότερα, η μία υποεπιτροπή, υπό την προεδρία του Δημήτρη Μπαξεβανάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ως αντικείμενο τη δομή, την οργάνωση και το είδος του σχολείου (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο). Η δεύτερη επιτροπή, υπό την προεδρία του Δημήτρη Σεβαστάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα ασχοληθεί με τον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο υποεπιτροπές θα συζητήσουν στη βάση των πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια για την Εκπαίδευση, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εισήγηση από πλευράς κυβέρνησης ως βάση του διαλόγου, αλλά με την πρόθεση να ξεκινήσει από μηδενικής βάσης ο διάλογος, να καταθέσουν όλα τα κόμματα τις προτάσεις τους και να καταλήξει η όλη διαδικασία σε μία σύνθεση των προτάσεων αυτών.

Όσον αφορά την «σύμπραξη» της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τους άλλους φορείς του εθνικού διαλόγου, και ειδικότερα με την Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, φαίνεται ότι οι όροι της παράλληλης δράσης τους θα βρεθούν στην πράξη. Τέλος, σημειώνεται, ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που θα αφορά το διάλογο για την Παιδεία θα γίνει με τη νέα χρονιά, στις αρχές Ιανουαρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει