Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ) επαναφέρει, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, και  διοργανώνει ξανά την Ημερίδα Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023. Οι πόρτες του ΕΙΠ θα ανοίξουν και πάλι για το επιστημονικό αλλά και το ευρύ κοινό, ώστε να αναδειχθεί το ερευνητικό έργο των Μεταπτυχιακών φοιτητών και των Μεταδιδακτορικών Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Με στόχο την επικοινωνία των ερευνητικών ευρημάτων των νέων επιστημόνων του ΕΙΠ στο ευρύ κοινό, την προβολή της συνεισφοράς τους στο έργο του Ινστιτούτου, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, η Ημερίδα θα περιλαμβάνει προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις από μεταπτυχιακούς φοιτητές, μεταδιδάκτορες και συνεργαζόμενους ερευνητές του ινστιτούτου, σχετικές με τα πεδία της Βιοπληροφορικής, της Ανοσολογίας, της Ογκολογίας, της Νευροβιολογίας, της Μικροβιολογίας και της Ιολογίας.

Επιπλέον, την Ημερίδα θα συμπληρώσουν ομιλίες από προσκεκλημένους εξωτερικούς ομιλητές/ερευνητές (Δρ. Βίβιαν Τσεβελέκη, Δρ. Αλέξανδρος Μήτσιος, Δρ. Ευάγγελος Καραδήμας, Νίκη Μιχαλοπούλου, Έλλη Παπαδοπούλου), αλλά και προσκεκλημένους ομιλητές του Ινστιτούτου (Δρ. Μαρίτσα Μαργαρώνη, Δρ. Βασιλική Πόγκα, Δρ. Ελίνα Χορευτή, Δρ. Μαρία Ευαγγελίδου), καθώς και ένα κεντρικό αφιέρωμα – ομιλία από τον Δρ. Κώστα Μπουγιούκο, με βασικό άξονα τις «Προοπτικές και όρια πόλυ-ομικής, δομικής ανάλυσης και μηχανικής μάθησης». Μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσει βραδινή πολιτιστική εκδήλωση στον κήπο του ΕΙΠ.

Ο Γ.Δ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Δρ. Ευστάθιος Γκόνος ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από τρία χρόνια το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ανοίγει ξανά τις πόρτες του και διοργανώνει την 6η Ημερίδα Μεταπτυχιακών και  Μεταδιδακτόρων, που αποτελεί πλέον θεσμό. Ευελπιστούμε πως, μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών, θα καταφέρουμε να αναδείξουμε το σημαντικό ερευνητικό έργο νέων επιστημόνων της χώρας μας, να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ νέων ερευνητών, αλλά και να φέρουμε την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό.»

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ από τις 09.00 π.μ. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pasteur.gr, τη σελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ στο facebook facebook.com/HellenicPasteurInstitute και το λογαριασμό της Ημερίδας στο Instagram @imerida_pasteur_athens. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στο [email protected]