Κομπίνα με πλαστά ένσημα του ΙΚΑ

Ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ η απάτη


ΕΛΛΑΔΑ
12:08
03/01/2011
Κομπίνα με πλαστά ένσημα του ΙΚΑ
loading

Μεγάλη κομπίνα με 75.000 πλαστά ένσημα οικοδόμων, αποκαλύφθηκε στα ΙΚΑ Χρυσούπολης, Δράμας και Ξάνθης.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός», το ύψος της απάτης ανέρχεται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ θύματα είναι εκατοντάδες οικοδόμοι, που πλήρωσαν για να αγοράσουν τα ένσημα, τα οποία όμως ποτέ δεν πληρώθηκαν από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα οι οικοδόμοι να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρόσημο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τις άδειες οικοδομής των Ρομά και έχοντας στην κατοχή τους τον Αριθμό Μητρώου Οικοδομικού Έργου που είχαν πάρει από το ΊΚΑ, προχώρησαν σε εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης και «πουλούσαν» ένσημα στους ανυποψίαστους οικοδόμους. Τα ένσημα καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά στα οικοδομικά έργα, αλλά όταν αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ περισσότερα από όσα προέβλεπε η άδεια κάθε οικοδομής ακυρώθηκαν από το ΙΚΑ.

Αρκετοί κατηγορούν το ΙΚΑ για το γεγονός ότι καθυστέρησε αρκετά να αντιδράσει παρότι ήταν προφανές ότι κάτι συμβαίνει με τα συγκεκριμένα οικοδομικά έργα, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για εμπλοκή και υπαλλήλου του ιδρύματος, εργολάβων, λογιστών ακόμη και άλλων γνωστών προσώπων στις τοπικές κοινωνίες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΙΚΑ θα κινηθεί νομικά εναντίον των ιδιοκτητών των έργων.

Πηγή: www.xanthipress.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει