Θρηνεί το νησί της Τήνου για το 3χρονο αγοράκι που βρήκε τραγικό θάνατο όταν πνίγηκε από ρώγες σταφυλιού το πρωί της Τρίτης στο σπίτι της οικογένειας του. Ο μικρός ήταν υπό την επίβλεψη της νταντάς την ώρα που οι γονείς είχαν πάει στη δουλειά τους.

Όλα έγιναν μέσα σε τρία λεπτά. Το παιδί έτρωγε σταφύλι δίπλα στη νταντά όταν ξαφνικά άρχισε να πνίγεται. H κοπέλα κάλεσε έντρομη πρώτα τον πατέρα που ήταν στο μαγαζί του κάτω από το σπίτι. «Το παιδάκι μου δεν τα κατάφερε. Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι, και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί. Και μετά πήγε στην αστυνομία. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Ο μικρός είχε χάσει το σφυγμό του και ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Ο πατέρας το μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα που είναι απέναντι από το σπίτι. Στις 09:15 περίπου το πρωί, ο νεαρός πατέρας έχοντας στα χέρια τον 3χρονο, ο οποίος είχε μελανιάσει και με τον ίδιο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έκλαιγε και έλεγε και ξαναέλεγε στους αστυνομικούς: «κάντε κάτι, βοηθήστε το παιδί μου… ο γιος μου πνίγεται», όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Εκπαιδευμένοι αστυνομικοί στις πρώτες βοήθειες έβγαλαν δύο ρώγες σταφύλι από το στόμα του. Όμως το παιδί δεν επανερχόταν. Με περιπολικό το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Τήνου.

«Πέσαν πάνω του δύο παιδίατροι ένας καρδιολόγος συν τους αγροτικούς που έχουμε επί μια ώρα δυστυχώς το παιδάκι δεν επανήλθε. Κάνανε προσπάθειες να το διασωληνώσουνε αλλά δεν πήγαινε το οξυγόνο γιατί είχε φράξει η αναπνευστική οδός», δήλωσε ο πρόεδρος Κέντρου Υγείας, Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης..

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας, υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα όμως δεν έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ ενώ ο πατέρας του άτυχου παιδιού υποστηρίζει πως θα υπήρχε ελπίδα για το αγγελούδι του αν δεν ήταν υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας του νησιού.

«Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα. Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια», ανέφερε ο πατέρας.

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στον Πειραιά παρουσία των γονιών ενώ αναμένονται και αποτελέσματα στοχευμένων εξετάσεων για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του αγοριού.

Η κηδεία του παιδιού έγινε το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ταξίαρχων στη χώρα της Τήνου.