Μπροστά στην νταντά του πνίγηκε το 3χρονο αγοράκι στην Τήνο, το οποίο έτρωγε ρώγες σταφυλιού σπίτι του και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το δυσάρεστο περιστατικό έγινε το πρωί της Τρίτης (29/8) λίγο μετά τις 9 το πρωί. Η νταντά βλέποντας το παιδί να πνίγεται, ειδοποίησε τον πατέρα του, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην επιχείρηση που διατηρεί με ποδήλατα.

Ο πατέρας μετέφερε το παιδί στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να κάνουν μαλάξεις, με ρώγες σταφυλιού να βγαίνουν από το στόμα του μικρού. Στη συνέχεια, περιπολικό μετέφερε το 3χρονο στο κέντρο υγείας, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα.

«Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», είπε η μητέρα του 3χρονου παιδιού.

«Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Να μην υπάρξει επόμενο»

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή του Mega και είπε πως «έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

«Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το σήμα της αστυνομίας

Στο Live News μίλησαν αστυνομικοί, όπου είπαν πως «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο πατέρας με τον ανήλικο γιο του, ο οποίος ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Όπως ανέφερε, ο γιος του πνιγόταν από κατάποση σταφυλιών».

«Αμέσως ο αστυνομικός παρείχε πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να εξέλθουν δύο ρώγες σταφυλιού από τον οισοφάγο του παιδιού. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με σταθμό του ΕΚΑΒ, πλην όμως προκειμένου να μεταφερθεί το παιδί όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο κέντρο υγείας Τήνου επιβιβάστηκε ο πατέρας μαζί με το παιδί σε περιπολικό όχημα της υπηρεσίας μας», είπαν στη συνέχεια.

«Εντός ολίγων λεπτών μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Τήνου όπου το παιδί παραδόθηκε στους γιατρούς. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών τα παιδί απεβίωσε», ανέφεραν έπειτα.