Μεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιούργησε ένα ξαφνικό μπουρίνι το οποίο έπληξε αργά το απόγευμα της Κυριακής (23/7) τις Σέρρες και την Καβάλα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, σκεπτές ξηλώθηκαν και ενώ δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ αρκετά ξεριζωμένα δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Σερρών δέχθηκε περισσότερες από πενήντα κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ την ώρα που σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετά σπίτια.

Μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικήτα Σερρών ξεριζώθηκαν δύο πλατάνια, το ένα έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο και σε ένα μηχανάκι ενώ κατέστρεψε το κέτερινγκ που είχε στηθεί έξω από την εκκλησία για μια βάπτιση.

Η ανακοίνωση του δήμου Δήμου Βισαλτίας

«Πεσμένα δέντρα σε επαρχιακές οδούς του δήμου Βισαλτιάς.

Εφιστάται η προσοχή των οδηγων που κινουνται στον οδικό άξονα Νιγρίτας – Θεσσαλονίκης, στις επαρχιακες οδους Νιγριτας – Κερδυλλιων και Ορέσκιας- Δάφνης-Καστανοχωρίου, λόγω πτώσης δέντρων. Επισης υπαρχουν διακοπές ρεύματος σε διάφορα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Η πολιτική προστασιά του δήμου έχει κινητοποιηθεί με την παρουσία του Δημάρχου, Αθανάσιου Μασλαρινού και του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρή Βαδικόλια» επισημαίνει ο Δήμος Βισαλτίας.

Καταστροφές και στην Καβάλα

Μπουρίνι σύμφωνα με το proininews.gr διάρκειας 20 λεπτών έπληξε και την Καβάλα το απόγευμα της Κυριακής (23/7) και προκάλεσε ζημιές σε παραλιακά μπαρ, αυτοκίνητα και καταστήματα.

Ξαφνικό μπουρίνι στην Παραλία Οφρυνίου προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και beach bars. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο ακόμα και για ανεμοστρόβιλο(!). 💦💨⛈️🚨

Posted by proininews.gr – Πρωινή Εφημερίδα on Sunday, July 23, 2023