Ένα κορίτσι 10 ετών πνίγηκε το απόγευμα της Κυριακής σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ.

Στο χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτα 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντα στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Γιατρός που προσπάθησε να την επαναφέρει: «Κάναμε ΚΑΡΠΑ τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά»

«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του, δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα. Κάναμε ΚΑΡΠΑ εγώ με τον πατέρα μου που είναι και αυτός γιατρός και με έναν κύριο που ήξερε και αυτός πρώτες βοήθειες και δούλευε σε ένα μαγαζί δίπλα και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο», δηλώνει ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει το 10χρονο κορίτσι στη ζωή.

Εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.