Σταμάτησε να βοηθήσει έναν φίλο του, ο οποίος είχε εμπλακεί σε τροχαίο, κι έπεσε θύμα κλοπής. Ο λόγος για έναν 25χρονο από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr για το απίστευτο συμβάν. Ένας 43χρονος διερχόμενος έκλεψε 150 ευρώ μέσα από το πορτοφόλι του νεαρού Νίκου Στειακάκη, ο οποίος το είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του.

Πάντως, ο νεαρός επέδειξε απόλυτη ψυχραιμία και σύνεση, αφού έπιασε τον 43χρονο, αλγερινής υπηκοότητας, από το μπράτσο και του ζήτησε να του επιστρέψει τα χρήματα που διαπίστωσε ότι έλειπαν από το πορτοφόλι του. Μάλιστα, ο 25χρονος «παρέδωσε» τον 43χρονο στην Αστυνομία, παρά τις παραινέσεις άλλων πολιτών να τον αφήσουν να φύγει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα με φόντο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα (10/7), περίπου στις 2 το μεσημέρι, στη λεωφόρο Καζαντζίδη στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτου και δικύκλου. Από το τροχαίο τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλου.

Εκείνη την ώρα έτυχε να περνάει από το σημείο με το αυτοκίνητό του ο 25χρονος Νίκος, ο οποίος αναγνώρισε τον τραυματία δικυκλιστή, με τον οποίο γνωρίζονται. Ο νεαρός σταμάτησε το όχημά του και κατέβηκε για να βοηθήσει τον φίλο του. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν αρκετές για έναν 43χρονο άνδρα να χωθεί στο αυτοκίνητο του 25χρονου και να αρπάξει 150 ευρώ από το πορτοφόλι του. Ωστόσο, ο Αλγερινός λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο… Όπου «ξενοδόχος» μια γυναίκα, η οποία παρακολουθούσε το όλο σκηνικό και αντιλήφθηκε την πράξη του 43χρονου, ενημερώνοντας άμεσα τον 25χρονο.

«Τον βλέπω, τον ρωτάω τι γίνεται και σταματάω το αμάξι στα τρία μέτρα από μένα για να τον βοηθήσω… Λογικό είναι αυτό, ανθρώπινο. Στη συνέχεια μου εξηγεί ό,τι έγινε», ανέφερε αρχικά στην «ΚΡΗΤΗ TV» και τη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη ο Νίκος Στειακάκης.

«Μετά από κάνα δεκάλεπτο, έρχεται μια κυρία και μου λέει ότι… πειράξανε το αμάξι (…). Τη ρωτάω τότε “ποιος είναι” και μου λέει “αυτός” και μου τον δείχνει», εξηγεί ο 25χρονος Νίκος, ο οποίος έπιασε αμέσως τον 43χρονο, ζητώντας του να του επιστρέψει ό,τι πήρε από το αμάξι.

Αρχικά, ο 43χρονος αρνιόταν την κλοπή. Ο Νίκος «έστειλε» τότε, όπως εξηγεί στο neakriti.gr, έναν γνωστό του στο αμάξι για να δει αν βρισκόταν το πορτοφόλι του ακόμα στο εσωτερικό του οχήματος. Την ίδια ώρα, ο 25χρονος κρατούσε από το μπράτσο τον 43χρονο, προκειμένου ο τελευταίος να μη φύγει. Όταν ο έτερος άνδρας τον ενημέρωσε ότι το πορτοφόλι του είναι μέσα στο αυτοκίνητό του, ο Νίκος μετέβη στο όχημά του κι έλεγξε ο ίδιος το πορτοφόλι, διαπιστώνοντας ότι απουσίαζε το ποσό των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον 25χρονο, ο 43χρονος ομολόγησε μετά την κλοπή και του έδωσε κατευθείαν πίσω τα κλεμμένα χρήματα.

«Τον έπιασα κατευθείαν από το μπράτσο και τον ακινητοποίησα σ’ ένα αυτοκίνητο. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, έπρεπε να το κάνω αυτό. Γιατί, αν δεν ήμουν εγώ σήμερα, θα ήταν κάποιος άλλος αύριο», εξήγησε ο Νίκος Στειακάκης.

Σύμφωνα με τον 25χρονο, άλλοι πολίτες τού είπαν να αφήσει τον αλλοδαπό να φύγει εφόσον ο τελευταίος τού επέστρεψε τα χρήματα που νωρίτερα είχε αρπάξει.

«Εγώ δεν τον άφηνα με τίποτα. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Πάντως, αυτός δεν αντέδρασε, αλλά άρχισε και με φιλούσε! (γέλια)», εξήγησε στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV» ο 25χρονος Ηρακλειώτης.

Στον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ο 43χρονος από αστυνομικούς που έσπευσαν επιτόπου βρέθηκαν κι άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα.

«Μου λέει μετά η Αστυνομία “γλίτωσες”, γιατί είχε πάνω του ένα τεράστιο ποσό και ένα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας. Φαινόταν ότι δεν ήταν τύπος ο οποίος θα πάρει ένα πορτοφολάκι με 10, 20 ευρώ και θα φύγει. Και μου λένε οι αστυνομικοί ότι αυτός θα πήγαινε προς Χερσόνησο», ανέφερε κλείνοντας ο Νίκος Στειακάκης.

Ο 43χρονος είχε στην κατοχή του πάνω από 1.500 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο κι ένα τηλεχειριστήριο γκαράζ. Ο Αλγερινός συνελήφθη κατηγορούμενος για κλοπή και πλαστογραφία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε στις Αρχές διαβατήριο γαλλικών Αρχών, το οποίο ωστόσο δεν ήταν δικό του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίμαχο διαβατήριο είχε δηλωθεί ως απολεσθέν το 2018.