Σε διακοπές κυκλοφορίας, λόγω της πυρκαγιάς στο δάσος της Μαυροσουβάλας στον Ωρωπό, προχώρησε η Τροχαία, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων που κινούνται στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Μαλακάσας- Μαρκόπουλου, από την διασταύρωση με την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, καθώς και η οδός Αγίας Κυριακής, από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:45 σε δασική έκταση σε πλαγιά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι ισχυρή καθώς η πυρκαγιά μαίνεται σε δυσπρόσιτο σημείο με βραχώδες ανάγλυφο.

Δήμαρχος Ωρωπού: Δεν κινδυνεύουν σπίτια

Σε δασική έκταση, στα όρια του Μαρκόπουλου με το Πολυδένδρι βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».