Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μετά από τον χαμό ενός έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση του ρέματος Ορλιά στον Όλυμπο και ενώ είχε προηγηθεί σφοδρή κακοκαιρία.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του και αυτή την ώρα έχει στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά του.

Επρόκειτο σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, για έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

מדריך נהרג היום בקניון אורליאס בצפון יוון.אחרי ציפייה לא מועטה התברר שמדובר ב- Papavasiliou Vasilis .את וסיליס החייכן…

Posted by Yaaron Einav-Poznanski on Saturday, June 17, 2023

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο.

Το 1995 κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή και εκεί κολλάει το »μικρόβιο».

Magnificent view😀😀

Posted by Papavasiliou Vasilis on Wednesday, June 14, 2023

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 αποκτά την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία.

Η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως «έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει τις γνώσεις από την μεγάλη εμπειρία του. Ήρεμος, ευγενικός, ακούραστος, με άριστη τεχνική κατάρτιση.»