Η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή, το πρωί της Τρίτης (30/05) μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha. Αφορμή για τις δηλώσεις τους στάθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται και η οποία αφορά σε περιστατικό που συνέβη στις 31 Ιουλίου του 2022 σε πλατεία στην περιοχή του Κολωνού.

Σύμφωνα με το ιστορικό, μητέρα και κόρη φέρονται να ενεπλάκησαν σε καβγά με δύο άλλες γυναίκες, εκλήθη η Αστυνομία και οι δύο ενάγουσες καταγγέλλουν κακοποίηση από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όταν μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

«Κακοποιηθήκαμε βάναυσα ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά, κυρίως η κόρη μου. Είναι ανεπίτρεπτο, γι’ αυτό και γίνεται αυτή η δίκη, για να αθωωθούμε, να βρούμε το δίκιο μας και να τελειώσει η βία εδώ. Εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν ξεπερνιέται ποτέ. Ο χρόνος και η καθημερινότητα σε αναγκάζουν να βάζεις στην άκρη κάποια πράγματα αλλά οι πληγές μένουν, απλώς καταπραΰνονται» τόνισε ηηθοποιός.

«Ήταν ψυχικός και σωματικός βιασμός. Δε χρειάζεται να είναι βιασμός με την έννοια της σεξουαλικής κακοποίησης, αν και σε μένα υπήρχε και αυτό το κομμάτι σε έναν βαθμό. Οι αστυνομικοί καταχράστηκαν την εξουσία που τους δίνει το Σώμα», περιέγραψε από την πλευρά της η κόρη της, Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο μόλις αφεθήκαμε ελεύθερες. Δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο που βρεθήκαμε δέσμιες μέσα σε ένα μπουντρούμι σαν κοινοί εγκληματίες χωρίς να πειράξουμε ή να προσβάλλουμε κανέναν. Σεβόμαστε και εκτιμάμε τους πάντες», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια η Λίλιαν Αρχοντή, αδυνατώντας να συνεχίσει την περιγραφή της.

«Εξετάστηκαν ενδελεχώς τα βιασμένα κορμιά μας, όλοι οι τραυματισμοί μας έχουν καταγραφεί και εγγράφως και σε φωτογραφικό υλικό φυσικά. Υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά συνέβησαν, όλες οι κατηγορίες θα καταρριφθούν», επεσήμανε για το περιστατικό η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή.