Ενώπιον του δικαστηρίου βρίσκονται σήμερα, Τρίτη (18/10) η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή οι οποίες στις 31 Ιουλίου του 2022 είχαν προχωρήσει σε μία σοκαριστική καταγγελία για ένστολη βία αλλά τελικά μηνύθηκαν από τους αστυνομικούς που χειροδίκησαν σε βάρος τους.

Η γνωστή ηθοποιός που υποδυόταν τη «Φιόνα» στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» και η κόρη της την οποία σε μικρότερη ηλικία την είδαμε ως «Μπουλίτσα» στο «Καφέ της Χαράς» κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα βίας δύο αστυνομικών σε πλατεία κοντά στον Κολωνό και παρότι προχώρησαν σε όλες τις νομικές ενέργειες εναντίον τους είναι αυτές που θα καθίσουν πρώτες στο εδώλιο, καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκονται στο περιστατικό πρόλαβαν να τις μηνύσουν με την κατηγορία της «απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων».

«Θέλουμε να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Να αθωωθούμε» επισημαίνει μιλώντας στο Newsbeast η Λίλιαν Αρχοντή και τονίζει «οι αστυνομικοί μας χτύπησαν. Ο ένας πάτησε την κόρη στην πλάτη και τη χαστούκισε».

«Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσει η αστυνομική η βία. Όποιος πέφτει θύμα να μιλάει, να μην φοβάται» μας λέει η ηθοποιός.

Λίλιαν Αρχοντή
Η Λίλιαν Αρχοντή με την κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή

Περιγράφοντας το τι ακριβώς συνέβη στις 31 Ιουλίου του 2022 η Λίλια Αρχοντή εξηγεί: «Είχαμε να προσκυνήσουμε σε έναν ιερό ναό, αγοράσαμε κάποια πράγματα για τα αδέσποτα γατάκια ώστε να τα ταΐσουμε και είπαμε να καθίσουμε σε ένα παγκάκι να πάρουμε μια ανάσα. Τότε πέρασε μια γυναίκα μαζί με μια πιο ηλικιωμένη γυναίκα, προφανώς την μητέρα της και ένα παιδάκι προσχολικής ηλικίας που το κρατούσε από το χέρι.

Το αγοράκι πάτησε με το πόδι ένα περιστεράκι και τότε γύρισα και της πολύ ήρεμα, “εξηγήστε του γιατί δεν έπρεπε να το κάνει αυτό”. Αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση που δεν περιμέναμε. Μου φώναζε “δε θα μου πεις εμένα πως θα μεγαλώσω το παιδί μου”. Σε λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία που κάλεσε η γυναίκα ενώ την είχαμε καλέσει και εμείς. Οι αστυνομικοί μας χτύπησαν απρόκλητα. Πότε δεν καταλάβαμε τον λόγο, ήταν εξαγριωμένοι».

«Ο αρχηγός του πληρώματος μου φώναζε “δώσε μου τα στοιχεία σου”. Του τα έδωσα και στη συνέχεια ζήτησαν και τα στοιχεία της κόρης μου» υπογραμμίζει η ηθοποιός.

«Ο ένας έλεγε “εξαντλείται η υπομονή μου, θέλω να φύγω, βιάζομαι”. Το παιδί μου είχε σοκαριστεί, είχε κοκαλώσει. Το έπιασε από τον καρπό και το τραβολογούσε. Την έριξαν κάτω στο πεζοδρόμιο, έσπασαν τα γυαλιά της, την πατούσαν στην πλάτη με το πόδι» αναφέρει.

«Ούρλιαζα “βοήθεια, βοήθεια”»

Όπως περιγράφει η ηθοποιός έντρομη ούρλιαζε «βοήθεια, βοήθεια» ενώ είχε μαζευτεί κόσμος. «Νομίζαμε πως θα φύγουμε αλλά μας τσουβάλιασαν, μου φόρεσαν χειροπέδες και μας έβαλαν στο περιπολικό για να μας πάνε στο τμήμα» εξηγεί η Λίλιαν Αρχοντή.

«Έσπρωξαν το παιδί. Ο ένας αστυνομικός της τράβηξε το στήθος για την πονέσει και αντί να κλείσει την πόρτα του περιπολικού και να φύγουμε της έκοψε χαστούκι. Η κόρη μου “φώναζε μανούλα με χτύπησε”. Έπαθα κρίση άσθματος ενώ ήμουν δεμένη με τις χειροπέδες. Τότε ο αστυνομικός έβαλε μπροστά το περιπολικό και είπε στον συνάδελφο του ”κοίτα τι θα κάνω, θα τις κάνω κύκλους” και έτρεχε σαν να ήταν σε καταδίωξη» υπογραμμίζει αναφέροντας πως κατέληξε στο τμήμα μαζί με την κόρη της και οι αστυνομικοί τις μήνυσαν για «απείθεια και βία κατά υπαλλήλων».

«Είμαστε συγκινημένες γιατί έχουμε δίπλα μας όλο τον κόσμο. Μας στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής, μας στηρίζει ο δήμος Αθηναίων, μας στηρίζει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μας στηρίζει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Αρσάκειο Ψυχικού. Μας στηρίζουν καρδιακοί φίλοι επώνυμοι και μη» ανέφερε κλείνοντας η Λίλιαν Αρχοντή.

Σπύρος Μπιμπίλας: Είμαστε στο πλευρό της Λίλιαν και της κόρης της για να τους δείξουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτό το απίστευτο περιστατικό

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας βρίσκεται στο πλευρό της Λίλιαν Αρχοντή και της κόρης της και θα καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Μιλώντας στο Newsbeast νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (18/9) έξω από τα δικαστήριο της Ευελπίδων επεσήμανε πως «η δίκη θα αναβληθεί γιατί είναι το 19 νούμερο και το δικαστήριο καθυστερεί».

«Είμαστε εδώ για συμπαράσταση σε αυτό το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στη Λίλιαν και τη Χριστίνα. Για την υπόθεση θα αποφανθεί το δικαστήριο. Έχουμε όμως να κάνουμε με μία περίεργη συμπεριφορά της αστυνομία απέναντι σε μία γνωστή ηθοποιό και την κόρη της που ξεκίνησε από ένα περιστέρι» υπογράμμισε κλείνοντας ο Σπύρος Μπιμπίλας.