«Παλέψαμε σκληρά για να σταθούμε στα πόδια μας και μπορώ να πω ότι το πετύχαμε», δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι το 2010, το υπουργείο κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε για τη χώρα μας και να θέσει τα θεμέλια της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό.

Στόχος του υπουργείου για την επόμενη χρονιά, είναι να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο που αφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης το 2011.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο κ. Νικητιάδης στην άρση του καμποτάζ, υπογραμμίζοντας ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν τα λιμάνια μας προορισμοί επιβίβασης και αποβίβασης ταξιδιωτών μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Παράλληλα, διευκολύνθηκε η θεώρηση της ταξιδιωτικής βίζας, για τους επισκέπτες που έρχονται από τη Ρωσία, με την αύξηση του αριθμού των visa centers και τη συνεργασία με μεγάλη ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορών που διαθέτει 170 υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, «με αποτέλεσμα να επιτύχουμε αύξηση 52% συγκριτικώς με το 2009 στις αφίξεις επισκεπτών».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο υπουργός και στο γεγονός ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για περισσότερους από 100 000 εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό.