Πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν οδηγό από τα Χανιά, επειδή εντοπίστηκε να οδηγεί τρικάβαλο το μηχανάκι του και μάλιστα αντί για ανθρώπους, μετέφερε τα δύο σκυλιά του, μια «παράδοση» που διαρκεί χρόνια με βάση τον ίδιο.

Ο Γιάννης Κοτζαμπασάκης από τα Χανιά μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε πως «αν ήταν επικίνδυνο, θα υπήρχε κάποιο τροχαίο. Κατά τη δική μου γνώμη εάν ήταν επικίνδυνο θα είχε γίνει κάτι 13 χρόνια. Έχω δεν έχω τα σκυλιά στο μηχανάκι μου, αν είναι να πέσω θα πέσω. Από την εικόνα φαίνεται πως τα σκυλιά δεν κινδυνεύουν και ούτε εγώ κινδυνεύω. Δεν έχει τύχει ποτέ να πεταχτεί το σκυλί, ούτε να εγώ έπαθα τίποτα. Στην παράνομη μήνυση που μου έκαναν, δεν είπε κανείς τίποτα. Να χαίρεστε την Δημοκρατία σας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχα ραντεβού εκεί στο ΚΕΠ που είναι στην δεξιά πλευρά, είμαι σταματημένος στο πεζοδρόμιο. Παίρνω έναν άνθρωπο τηλέφωνο που είχα ραντεβού στα ΚΕΠ να του πω ότι είναι κλειστά. Με τραβήξανε εκείνη τη στιγμή φωτογραφία εν αγνοία μου και δημοσίευσαν σε όλα τα site παραπληροφορώντας. Όχι ότι δεν το έχω κάνει, έχω μιλήσει πολλές φορές στο κινητό οδηγώντας, με τους σκύλους όχι τόσες πολλές. Μου γράψανε 1.500 ευρώ προσπαθώντας ταυτόχρονα να προσαγάγουν του σκύλους στο Μέγαρο Χανίων».

«Η σκυλίτσα που είναι πίσω που αν δείτε με κρατάει, δεν κινδυνεύει ο σκύλος, την ξέρουν όλα τα Χανιά, το έχω από κουτάβι», υποστήριξε στη συνέχεια και είπε πως «ο σκύλος στην ουσία είναι attraction για τα Χανιά, τον ξέρουν όλα τα Χανιά και οι τουρίστες τον λατρεύουν».