Συναγερμός έχει σημάνει στα Λιμεναρχεία της χώρας λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε ισχύ πλήττοντας αρκετές περιοχές. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Πρέβεζα και στη Θήρα σκάφη προσάξαραν στα λιμάνια ενώ ένα σκάφος στο Γύθειο παραλλήλο να βυθιστεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το βράδυ της Τρίτης (3/5) σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο Γυθείου, για ημιβύθιση σκάφους, σημαίας Γερμανίας, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στην προβλήτα Καραβοστασίου Οίτυλου Δ. Ανατολικής Μάνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα του Λιμενικού, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, πιθανόν από πρόσκρουση του στην προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Παράλληλα το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ενημερώθηκε για την προσάραξη σκάφους σημαίας Πολωνίας, με έναν 41χρονο επιβαίνοντα, στον όρμο «Βαθύ» λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας, ενώ το σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Πρέβεζας με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ. Πρέβεζας 243.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νωρίς την Τετάρτη (3/5) το Λιμεναρχείο Θήρας ενημερώθηκε για την προσάραξη του Ε/Γ -ΚΑΤ σκάφους «CASSIE», χωρίς επιβαίνοντες, σε βραχώδη περιοχή μεταξύ παραλίας Βλυχάδας και ανατολικού κυματοθραύστη Α/Κ καταφύγιου Βλυχάδας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Πάτμου στον λιμένα Παρθένι Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 2χρονoς, o οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.