Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα, Πέμπτη (27/04) στην οδό Ηλία Βενέζη όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας Uber στη Ρόδο. Ενδεικτικό της σοβαρότητας των επεισοδίων είναι το γεγονός ότι αναποδογυρίστηκαν δύο αυτοκίνητα και προκλήθηκαν βανδαλισμοί σε δεκάδες άλλα τα οποία ανήκουν στην εταιρία. Οι ζημιές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό και να αναζητήσει πρόσθετα στοιχεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη rodiaki.gr επισήμαναν ότι όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρίας uber και μάλιστα τρεις από αυτούς συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου.

Uber: Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές

Η Uber μέσω δήλωσής της καταδίκασε τα περιστατικά βίας και δολιοφθοράς κατά του στόλου του τοπικού συνεργάτη στην Ρόδο.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στην Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece.

CoolRhodes: Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους

Και η εταιρεία CoolRhodes καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας μεταξύ άλλων «Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες» και «Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους».

Συγκεκριμένα αναφέρει: Τα τελευταία 24ωρα, έχουν συμβεί στο νησί της Ρόδου αδιανόητες πράξεις απειλών, ξυλοδαρμών, εκβιασμών και δολιοφθορών από οργανωμένη και καθοδηγούμενη ομάδα, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμιμης οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν θα ανεχθούμε τις έκνομες ενέργειες τρίτων κατά των ανθρώπων και της περιουσίας της εταιρείας μας. Δεν θα αποδεχθούμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να επιβάλουν με τις πράξεις τους, οι οποίες θυμίζουν εκείνες που τον Μάρτιο του 2023 έλαβαν χώρα στο νησί της Μυκόνου. 

Έχουμε ήδη προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και με εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία, στις δημοτικές, αστυνομικές και πολιτειακές αρχές ότι θα πράξουν το αυτονόητο, ήτοι να προστατέψουν την σωματική  ακεραιότητα των ανθρώπων μας, την περιουσία μας και την συνέχιση της νόμιμης λειτουργίας μας. Καταγγέλλουμε τις έκνομες ενέργειες που δεν συνάδουν με πολιτισμένες κοινωνίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Αρχές θα πράξουν το καθήκον τους.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, που έχουν προβεί σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, διασπείρουν στα ΜΜΕ ψευδείς ειδήσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα λειτουργίας της εταιρείας μας «CoolRhodes ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Ρόδο. Τις διαψεύδουμε κατηγορηματικά και δηλώνουμε ότι:  Η εταιρεία μας είναι νομίμως αδειοδοτημένη και τηρεί στο ακέραιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε