Με καλό καιρό θα έρθει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, καθώς οι μέρες του σαββατοκύριακου και της Δευτέρας θα είναι μεν ηλιόλουστες, αλλά κάποια σύννεφα θα εμφανιστούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι ωραίες μέρες θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, η οποία, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μοντέλα, θα είναι καλή με κάποιες πολύ τοπικές μπόρες.

Όσον αφορά τον καιρό του Σαββάτου, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πολύ καλός. Ωστόσο, προς το μεσημέρι αρχίζουν να πυκνώνουν τα σύννεφα, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας. Ίσως υπάρξουν και κάποιες τοπικές μπόρες στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, η οποία θα διατηρηθεί όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, θα υπάρχουν τοπικές συννεφιές, από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, οι οποίες θα πυκνώνουν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας

Τέλος, όσον αφορά τον καιρό της Πρωτομαγιάς, αν και γενικά θα είναι καλός, θα είναι και σχετικά άστατος, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως θα είναι μια συννεφιασμένη ημέρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, ενώ στην πορεία της ημέρας παροδικές μπόρες θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά.