Βελτιώνεται σταδιακά σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου ο καιρός, με ήλιο σε αρκετές περιοχές, ενώ μπόρες αναμένονται σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Αστάθεια θα υπάρχει επίσης σε Θεσσαλία, Βοιωτία και ανατολική Πελοπόννησο. Ο υδράργυρος στους 16-18 βαθμούς.

Στην Αττική καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το απόγευμα, όπου θα υπάρξουν συννεφιές, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Το θερμόμετρο στους 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αν και η μέρα θα ξεκινήσει καλά, το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα βροχών στα ανατολικά του νομού. Ο υδράργυρος στους 16-17 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο 8/4 σε Κρήτη και Δωδεκάνησα θα πέσουν λασποβροχές, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα έχουμε καλό καιρό. Tην Κυριακή οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Ιταλία με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο τα 1.200-1.300 μέτρα.

Ο καιρός Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με άστατες καιρικές συνθήκες. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα έχουμε βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες. Τη Μεγάλη Τρίτη ο άστατος καιρός θα επιμείνει, αλλά περιορισμένος, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη η κακοκαιρία θα είναι στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Το Πάσχα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με ήπιες καιρικές συνθήκες και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στους 20-22 βαθμούς.