Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο εισαγωγής σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, στον 26χρονο ο οποίος μόλις ολοκληρώθηκε το δικαστήριο επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Αρχικά, ο 26χρονος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δικαστήριο κατηγορούμενος για το αδίκημα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου, ο 26χρονος εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία ενός πελάτη, αφαίρεσε το πορτοφόλι του που περιείχε δύο τραπεζικές κάρτες. Λίγο αργότερα, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφού είδε ότι απουσίαζε ο υπάλληλος, αφαίρεσε από το ταμείο το ποσό των 350 ευρώ. Ο 26χρονος ταυτοποιήθηκε από τις κάμερες των καταστημάτων και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπουφάν που φορούσε κατά τη διάπραξη των ανωτέρω κλοπών και μία εκ των αφαιρεθέντων τραπεζικών καρτών.

Φυλακή ή ΚΕΘΕΑ

Σήμερα ο 26χρονος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατηγορούμενος για τις κλοπές που διέπραξε το προηγούμενο διάστημα. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έκανε τις κλοπές ωστόσο τόνισε ότι έχει χρόνια πρόβλημα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και πως θέλει να κάνει επανεκκίνηση στη ζωή του. Μάλιστα ο πατέρας του είπε στο δικαστήριο ότι ο γιος του είναι χρήστης ναρκωτικών από τα 18 του χρόνια.

Τελικά το δικαστήριο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή με τον όρο όμως να κάνει τα χαρτιά του για να μπει σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet, ο 26χρονος δυσανασχέτησε σε αυτή την πρόταση του δικαστηρίου.

Απόπειρα αυτοκτονίας

Αφού ολοκληρώθηκε το δικαστήριο, οι γονείς του 26χρονου πήγαν στο αρμόδιο γραφείο για να υποβάλλουν έφεση. Εκείνη τη στιγμή, περίπου στις 2.15 μ.μ, ο 26χρονος έμεινε μόνος του στο δεύτερο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου. Τότε, έφτιαξε μια αυτοσχέδια θηλιά με κορδόνι και την πέρασε γύρω από το λαιμό του επιχειρώντας να αυτοκτονήσει στις εσωτερικές σκάλες του Μεγάρου μεταξύ 3ου και 2ου ορόφου.

Τελικά με τη συνδρομή των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον νεαρό ο οποίος- και ενώ ήταν καλά στην υγεία του μετά την απόπειρα- οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.