Αφαίρεση άδεια αποφάσισε το Πειθαρχικό Όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για «αρνητή» γιατρό στον Βόλο, που φέρεται να είχε αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό και τις οποίες και μετέφερε δημοσίως. Παράλληλα, ο εν λόγω γιατρός είχε καταγγελθεί από σύζυγο 60χρονης θανούσης, ότι προέτρεπε την άτυχη γυναίκα παρόλο που νοσούσε από κορoνοϊό να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο, αλλά να παραμείνει στο σπίτι της.

Η απόφαση του Πειθαρχικού ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, να αφαιρεθεί η άδεια του εν λόγω γιατρού.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε δύο υποθέσεις που αφορούσαν στον Σύλλογο και εξετάζονταν από το Πειθαρχικό του Όργανο. Η πρώτη αφορούσε στις αντιεπιστημονικές του απόψεις σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό και η δεύτερη στις προτροπές σε ασθενείς με κορoνοϊό να μην μεταβούν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, όταν εξετάζονταν η πρώτη υπόθεση, του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ, καθώς όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν γνωστά, ο γιατρός ήταν προσβλητικός απέναντι στον πρόεδρο του Συλλόγου, στον γραμματέα αλλά και σε άλλους γιατρούς.

Το Πειθαρχικό Όργανο του ΙΣΜ εξέτασε ενδελεχώς και την δεύτερη υπόθεση, καθώς υπήρξε επώνυμη καταγγελία συζύγου 60χρονης Βολιώτισσας που έχασε τη ζωή της και είχε θεράποντα ιατρό τον καταγγελλόμενο. Ο σύζυγος της θανούσης φέρεται να μετέφερε όλο το ιστορικό και να επεσήμανε πως ο γιατρός συμβούλευε να μην μεταβεί η γυναίκα στο Νοσοκομείο. Όταν η ίδια όμως το έπραξε ήταν αρκετά αργά και η κατάστασή της μη αναστρέψιμη και επήλθε το μοιραίο. Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη καταγγελία, εξετάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλες επώνυμες καταγγελίες.