Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει σεισμούς 6 και 6,5 Ρίχτερ καθώς η φύση έχει τους δικούς της νόμους.

«Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, Τουρκίας – Συρίας, χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών πολύ μεγάλων ρηγμάτων. Και όταν λέμε πολύ μεγάλων, το καθένα από αυτά έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως είναι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας, που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια ο σεισμολόγος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και για το αν θα επηρεαστεί από τα Ρίχτερ που «χτύπησαν» την Τουρκία: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι μικροί σεισμοί που είχαμε στην Ελλάδα επηρεάστηκαν από την Τουρκία.

Η φύση έχει τους δικούς της νόμους. Θα έχουμε σεισμούς 6 και 6,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα, μην έχουμε καμία αυταπάτη, δεν χρειάζεται να το πει κάποιος σεισμολόγος αυτό».