Ο δημοσιογράφος της ελβετικής εφημερίδας ΝΖΖ, Φόρεστ Ρότζερς, μίλησε για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο που χαρακτηρίστηκε fake news και δήλωσε ότι σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει κλείσει ακόμη».

Μιλώντας στον Alpha, ανέφερε για την Μπαϊντά που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των μεταναστών, πως «καταφέραμε να εντοπίσουμε τη γυναίκα στη Γερμανία και επιχειρήσαμε να της κάνουμε ερωτήσεις. Βεβαίως, εκείνη δεν αισθανόταν άνετα να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή μας. Εμείς αναρωτιόμασταν το εξής: Αν αυτό το άτομο πράγματι ζει στη Γερμανία ή είναι πρόσφυγας στη Γερμανία, γιατί να περάσει τα σύνορα, γιατί να επιλέξει αυτή τη διαδρομή για να πάει στην Ελλάδα επιστρέφοντας στη Γερμανία. Αν υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα πρόβλημα να πει τι έχει συμβεί».

Επίσης, σημείωσε ότι «μας είπε ότι “θέλω να προχωρήσω τη ζωή μου γιατι βίωσα μια πολύ δύσκολη περίοδο”. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να ρωτήσω τουλάχιστον για τη γιαγιά της και την υγεία της. Διότι είχε αναφέρει στην έκκληση της για βοήθεια, ότι βρισκόταν εκεί με τη 70χρονη γιαγιά της. Για αυτό τη ρώτησα: ‘”Πώς είναι η γιαγιά σου;’”. Αυτό που ουσιαστικά μου απάντησε είναι πως η γιαγιά της δεν είναι στην Ελλάδα. Μας άνοιξε την πόρτα, ήμασταν πολύ ευγενικοί, ήταν πολύ ευγενική, ωστόσο έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα».

«Όμως, θεωρώ πως αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει. Το αν ζούσε στη Γερμανία πριν από το περιστατικό, δεν το έχουμε ξεκαθαρίσει 100%. Διότι μπορείς να αλλάζεις διαρκώς την τοποθεσία σου όταν κάνεις αναρτήσες στα κοινωνικά δίκτυα. Μιλήσαμε με ανθρώπους στο χωριό όπου μένει. Ορισμένοι τη γνώριζαν για κάποιο διάστημα, άλλοι μόλις την είχαν γνωρίσει. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα λοιπόν, ακόμα που θέλουν απάντηση», πρόσθεσε στη συνέχεια.