Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ετάφη στο Τατόι το απόγευμα της Δευτέρας. H τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας σταμάτησε πριν από την ταφή του τέως μονάρχη. Τι συνέβη όμως από εκεί και έπειτα και γιατί δεν άνοιξε το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Τη σημαία που τύλιγε το φέρετρο την παρέδωσαν στην Άννα Μαρία και στον τάφο τοποθετήθηκε μάρμαρο περιμετρικά και φυτεύτηκαν λουλούδια» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρωινού.

«Το φέρετρο δεν άνοιξε ποτέ και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα. Η οικογένεια επέλεξε να μην ανοίξει ποτέ το φέρετρο, γιατί προφανώς -λένε κάποιοι που γνωρίζουν- δεν ήταν τέτοια από τις αλλοιώσεις της ασθένειας η εικόνα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που η οικογένεια δεν θα επιθυμούσε να τη δείξουν είτε οι τηλεοπτικές κάμερες είτε και να τη δουν οι επιφανείς καλεσμένοι που ήρθαν από τις άλλες χώρες.

Αυτό μαθαίνω εγώ, ότι λόγω της αρρώστιας ήταν τέτοια η εικόνα του που όσο και να προσπαθούσαν οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να φτιάξουν την εικόνα του νεκρού, δεν θα ήταν τέτοια που θα επιθυμούσε η οικογένεια να δοθεί στη δημοσιότητα» αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπως φαίνεται στο βίντεο από την εκπομπή «Super Κατερίνα», είναι σκεπασμένος με συνολικά έξι στεφάνια, τα πέντε από τα παιδιά του και το ένα από τη σύζυγό του. Δίπλα στο μνήμα, δε, είναι τοποθετημένα τα δεκάδες στεφάνια που έστειλαν βασιλικές οικογένειες και άλλοι φίλοι του τέως μονάρχη.