Λίγα λεπτά πριν από τις 15:00 το μεσημέρι έφτασε στο Τατόι η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την ταφή. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τα ξημερώματα στην πλατεία Μητροπόλεως, για το «ύστατο χαίρε» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Στη συνέχεια, η σορός εξήλθε του ναού σε κλίμα συγκίνησης και ενώ ο κόσμος φώναζε το όνομα του τέως βασιλιά και έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε με όχημα το οποίο ηγείται της αυτοκινητοπομπής, στο Τατόι. Τη στιγμή που η πομπή πέρασε μπροστά από τη Βουλή, όπου αρκετοί άνθρωποι περίμεναν και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν πέρασε μπροστά τους το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Συγκεκριμένα, στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας έκαναν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθούσε την πομπή.