Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το ποιος έριξε τα βεγγαλικά στην εκδήλωση στην πλατεία του Μετσόβου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Οι απαντήσεις, όπως όλα δείχνουν, θα δοθούν στις δικαστικές αίθουσες και αναμένεται να απαντηθεί και το ποιος αλλά και το γιατί έριξαν τα πυροτεχνήματα.

«Ο κρότος και ο ήχος ήταν τόσο εκκωφαντικός που ένιωσα ότι έπεσε δίπλα μου βόμβα με αποτέλεσμα να χάσω για λίγα δεύτερα την ακοή μου και αυτό να φέρει στην συνέχεια το να χάσω τις αισθήσεις μου» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 η τραυματίας Πένυ Λαϊνιώτη η οποία ήταν στο Μέτσοβο με τους γονείς της.

Όταν η νεαρή φοιτήτρια λιποθύμησε, γιατροί που ήταν στο σημείο έσπευσαν δίπλα της και να προσπάθησαν να την συνεφέρουν ενώ σε άλλο σημείο της πλατείας, την ίδια στιγμή μια γυναίκα πάθαινε έγκαυμα στο κεφάλι.

Ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας ανέφερε: «Μιλούσα εγώ εκείνη την στιγμή, ούτε καν ήξερα τι γινόταν. Είναι μερικοί που από ενθουσιασμό μπορεί να έριξαν. Ιδιώτες που δεν μπορείς να ελέγξεις πώς και τι. Βέβαια ζήτησα συγγνώμη».

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μετσόβου.