Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Πέμπτη, με τον καιρό να θυμίζει… άνοιξη, όμως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις 19 με 20 Δεκεμβρίου το σκηνικό θα αλλάξει. Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ τοποθετήθηκε και για τις ενδείξεις που υπάρχουν για τον καιρό των Χριστουγέννων.

Αρχικά, στην πρόγνωση του καιρού για αύριο (13/12) θα υπάρχουν κατά τόπου βροχές σχεδόν σε όλα τη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από το βράδυ ενδέχεται να ψιχαλίσει ή και τα βρέξει τοπικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Ωστόσο, από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει και οι βροχές θα εντοπίζονται τοπικά μόνο στα δυτικά. Μάλιστα, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη, καθώς οι νοτιάδες θα ανεβάσουν σε πολλές περιοχές την θερμοκρασία και πάνω από τους 20 βαθμούς.

Από τις 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να έρθουν ψυχρές αέριες μάζες προς την Ελλάδα, ρίχνοντας την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όσο για τον καιρό των Χριστουγέννων; Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη διχογνωμία για τα προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν τον καιρό για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα χρειαστούν ορισμένα 24ωρα προκειμένου να διαμορφωθεί μία καλύτερη εικόνα και έτσι όλα είναι ανοιχτά.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού