Την τελευταία της πνοή άφησε μία 75χρονη η οποία διέμενε στους Παξούς και το Σάββατο (10/12) υπέστη εγκεφαλικό. Η γυναίκα πέθανε καθώς δεν ήταν δυνατή η μεταφορά της σε νοσοκομείο της ηπειρωτικής χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως μεταδίδει το Mega σε σχετικό του ρεπορτάζ η γυναίκα έπαθε βαριά εγκεφαλική αιμορραγία και αποφασίστηκε η μεταφορά της νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων όμως το ειδικό σκάφος του Λιμενικού που χρησιμοποιείται ως ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν στην Κέρκυρα δεν κατάφερε να προσεγγίσει τους Παξούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η 75χρονη μεταφέρθηκε με μικρό ιδιωτικό ταχύπλοο στο λιμάνι της Πλαταριάς στην Ηγουμενίτσα. Η κατάστασή της όμως ήταν κρίσιμη και επιδεινώθηκε από όλη αυτή την ταλαιπωρία. Έτσι η γυναίκα δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο δήμαρχος Παξών εξηγεί τι πήγε λάθος με τη μεταφορά της γυναίκας με εγκεφαλικό

Για τον θάνατο της 75χρονης στους Παξούς μίλησε ο δήμαρχος του νησιού το πρωί της Δευτέρας (12/12).

«Γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού περιστατικού», είπε ο Σπύρος Βλαχόπουλος, δήμαρχος Παξών στον ΑΝΤ.

Όπως εξήγησε πως σε ανάλογες περιπτώσεις, το Κέντρο Υγείας του νησιού σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ βρίσκει τρόπο μεταφορά του ασθενούς.

Στην περίπτωση όμως της άτυχης γυναίκας με το εγκεφαλικό, «δεν υπήρξε δυνατότητας ούτε από θαλάσσης ούτε από αέρος, έτσι επιχείρησαν ιδιώτες συμπολίτες μας για τη μεταφορά της».

Το σκάφος όμως ήταν μόλις ενός έτους και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον καιρό, που ο δήμαρχος σημείωσε πως δεν ήταν τόσο «άγριος».

«Είχε 7-8 μποφόρ», είπε, εξηγώντας πως δεν επρόκειτο για τυφώνα, ενώ απαντώντας σε σχετικό σχόλιο είπε, πως είναι δεκάδες οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί εν μέσω κακοκαιρίας από το νησί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, αυτό που πήγε λάθος ήταν οι εκτίμηση του καιρού σε σχέση με τις δυνατότητες του σκάφους, οι οποίες υπερεκτιμήθηκαν.