Ο Πειραιάς «φόρεσε» τα γιορτινά του για τα φετινά Χριστούγεννα και ο δήμαρχος Γιάννης Μόραλης μπροστά σε μεγάλο πλήθος κόσμου, έδωσε το έναυσμα για να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Έτσι, βεγγαλικά γέμισαν τον αέρα και άναψαν τα περισσότερα από 150.000 λαμπιόνια που ξεπερνούν σε μήκος τα 3 χλμ και στολίζουν το δέντρο που έχει πάνω από 16 μέτρα ύψος.

Μάλιστα, τα φώτα του δέντρου καθώς και ο εντυπωσιακός εορταστικός στολισμός του Πειραιά αποτελείται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης με πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά. Μια επιλογή που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Πειραιά για εξοικονόμηση ενέργειας, περιορισμό στην κατανάλωση και ενίσχυση της βιωσιμότητας των χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων.

Επίσης, την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσίασε η Ελεονώρα Μελέτη, ενώ με φόντο το στολισμένο κέντρο της πόλης ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ταξίδεψε μουσικά τον κόσμο.

Το θέαμα βέβαια, δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακούστηκαν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά, καθώς και οι φωνές της χορωδίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου – Δημοτικού Ωδείου Πειραιά και της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, με τη συμμετοχή της Angel Dancesport Academy.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωταγώγηση του δέντρου: