Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει χιλιάδες τόνους τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που δεν θεωρούν δεδομένο το καθημερινό τους γεύμα. Το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» γεννήθηκε μέσα από την αγάπη και το όραμα του Γεράσιμου Βασιλόπουλου που, από το 1995 κιόλας ίδρυσε την Τράπεζα Τροφίμων, ώστε να γεμίζει το τραπέζι κάθε συνανθρώπου μας και καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη. 

Το πρόγραμμα εκείνο επεκτάθηκε και στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, και από το 2013 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε» αλλά και την Τράπεζα Τροφίμων, διαθέτει σε τοπικούς φορείς τρόφιμα που γίνονται γεύματα για χιλιάδες συνανθρώπους μας σε ανάγκη. Αυτά είναι τα «Τρόφιμα Αγάπης», που προσφέρουν προϊόντα τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, αλλά είναι απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση, σε περισσότερους από 250 κοινωφελείς φορείς.

Αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης» αποτελεί καινοτομία, αφού είναι το μοναδικό οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων στη χώρα μας στο οποίο διατίθενται και φρέσκα είδη. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, προσφέρονται βασικά ειδή διατροφής όπως ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, συσκευασμένα αυγά κ.α., καθώς και προϊόντα συντήρησης και κατάψυξης, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά συσκευασμένο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και χυμοί. 

Αυτό που ακούγεται ως μία αυτονόητη κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης, έχει πλέον λάβει τεράστιες διαστάσεις, αφού υπολογίζεται πως από την έναρξη του προγράμματος, το 2013, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί τρόφιμα αξίας άνω των 16 εκατομμυρίων ευρώ! Πέρυσι, δόθηκαν πάνω από 8 εκατομμύρια γεύματα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενώ έως και τον Νοέμβρη του 2022, δόθηκαν ήδη πάνω από 7,9 εκατομμύρια γεύματα. Άξιο λόγου είναι ακόμα το γεγονός, πως το πρόγραμμα καλύπτει σε ποσοστό έως 90% τις ανάγκες σε πάνω από 250 φορείς που στηρίζουν περισσότερους από 123.000 συνανθρώπους μας.

Πέρα από τον συνάνθρωπό μας, ωστόσο, το πρόγραμμα ανακουφίζει σημαντικά και το περιβάλλον, αφού αυτά τα τρόφιμα που δωρίζονται στους τοπικούς φορείς θα κατέληγαν στα απορρίμματα, αυξάνοντας επιβλαβείς ουσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων είναι και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Με εμπειρία περισσότερων από 82 έτη στην ελληνική αγορά τροφίμων, η ΑΒ Βασιλόπουλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως κάθε πιάτο φαγητό δεν καλύπτει μονάχα μία βασική ανάγκη, αλλά μεταδίδει την αίσθηση της φροντίδας και της ανθρωπιάς. Γι’ αυτό φροντίζει να αναπτύσσει και να καλλιεργεί ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, δίνοντας πίσω λίγη από την αγάπη που κι εκείνες της δείχνουν. Μέσα από προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που σχεδιάζει και υλοποιεί, καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους αξιοποιώντας την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων της. Γιατί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή όλων των ανθρώπων της από την μεγάλη ΑΒτική οικογένεια που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, η υλοποίησή του δεν θα ήταν δυνατή.

Τα «Τρόφιμα Αγάπης» της ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αποδεικνύουν πως για την εταιρεία, η φροντίδα των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος δεν αποτελεί εφήμερη πράξη, αλλά μια καθημερινή επιλογή.