Το τελευταίο αντίο είπαν γονείς, συγγενείς, μαθητές και η τοπική κοινωνία Σερρών στον 11χρονο Βασίλη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του μετά τη φονική έκρηξη στον λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Με δάκρυα στα μάτια και ακόμα σοκαρισμένοι, στις 16:00 το μεσημέρι της Τρίτης (06/12) έσπευσαν στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο μαθητή Η κηδεία του 11χρονου Βασίλη έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Σερρών όπως αναφέρει το ThessToday.gr,

Το συμβάν, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακρυά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Την ίδια ώρα, πραγματογνώμονες της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ είναι σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε το πρωί την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας κ. Δημήτρη Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες.

Τα συγκινητικά μηνύματα

Λευκά λουλούδια, κεριά και συγκινητικά μηνύματα άφησαν το πρωί της Τρίτης, αρκετοί γονείς και μαθητές στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών όπου σημειώθηκε η έκρηξη του λέβητα.

«Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης», γράφει το χαρτί που άφησε μαθητής που την ώρα της έκρηξης έπαιζε με το άτυχο συμμαθητή του στην αυλή.