Οι έρευνες για την τραγωδία σε σχολείο στις Σέρρες είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τον πρόεδρο συντηρητών καυστήρων Σερρών, φέρεται οι βάνες του λέβητα να είχαν κλείσει, με αποτέλεσμα να εκραγεί ο καυστήρας.

Ο Γιώργος Κοτσανπαπάς μίλησε στο Star και ανέφερε πως «άναψε για κάποιο λόγο, είτε από το θερμοστάτη, είτε από διακόπτη, είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Ο καυστήρας όταν άναψε έσκασε ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα».

Μάλιστα, φέρεται να γινόντουσαν σχετικές εργασίας στο λεβητοστάσιο εν ώρα μαθήματος, αφού ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

Σημειώνεται, ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα παιδί ακαριαία και άλλα δύο τραυματίστηκαν ελαφρώς. Επίσης, πρόκειται να μείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας, ενώ όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Επιπλέον, εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εισαγγελική έρευνα για την τραγωδία

Σέρρες δημοτικό, έκρηξη

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών και να αποδοθούν ευθύνες για την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο των Σερρών που στοίχισε τη ζωή σε ένα 11χρονο παιδί και τον τραυματισμό ακόμα δυο παιδιών, ζητά ο εισαγγελέας Σερρών σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Ο μαθητής της Στ’ τάξης βρήκε τραγικό θάνατο όταν στις 14:10 το μεσημέρι έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο ακόμα μαθητές ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί, βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπου μετά από έκρηξη έχασε τη ζωή του ένα 11χρονο παιδί είναι το εξής: «Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ Ιπποκράτειο για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».